شنبه, ۲۲ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Saturday, 11 May , 2024
پ
  • شناسه : 6338
  • ۳۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۰
  • 0 دیدگاه
  • ارسال توسط :
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خبر داد

۸۲ پروژه کشاورزی در آذربایجان شرقی به بهره برداری می رسد

۸۲ پروژه کشاورزی در آذربایجان شرقی به بهره برداری می رسد
۸۲ پروژه کشاورزی در آذربایجان شرقی به بهره برداری می رسد

تبریز-پایگاه خبری بامدادفردا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: در هفته دولت ۸۲ پروژه مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت که هزینه آن بالغ بر ۱۲۳میلیارد تومان است.

اکبر فتحی قبل از ظهر امروز در نشست مطبوعاتی به مناسبت هفته دولت، خبرنگاران را زبان گویای بخش کشاورزی دانسته و در جمع خبرنگاران گفت: فصل زراعی جدید از شهریور ماه آغاز خواهد شد که در بخش کشاورزی استان علی رغم تمام ناملایمات و تحریم‌ها و وارد آوردن مشکلاتی در این بخش، بخش کشاورزی با تمام مشکلات موجود توانسته توفیقاتی را در سطح کشور و استان کسب کند.

فتحی ادامه داد: رشد منفی سایر بخش‌ها را با رشد مثبت در بخش کشاورزی و با کمک کشاورزان زحمت کش جبران کرده‌ایم که علی‌رغم مشکلات موجود، به فعالیت خود ادامه داده‌اند.

وی با اشاره بر شیوع ویروس کرونا بیان کرد: شیوع این ویروس شرایط را برای تمامی بخش‌های کشاورزی سخت کرده بود اما این مشکل در بخش کشاورزی و در راستای تأمین امنیت غذایی و غذای مورد نیاز جامعه بسیار سخت‌تر بود اما با تمام این وجود، باید به فعالیت خود ادامه می‌داد.

فتحی افزود: واحد مرغداری نمی‌تواند تلاش خود را متوقف کند چرا که این واحد، یک واحد دارای موجود زنده است و قطع حیات آن امکان پذیر نیست و اینکه این تولیدات باید بر سر سفره‌ها نمود پیدا کرده و غذای مورد نیاز افراد را تأمین کند؛ پس بنابراین امکان تعطیل بخش کشاورزی در هر شرایطی وجود ندارد.

وی بیان کرد: کارشناسان برای افزایش عملکرد در واحد ثبت و انتقال دانش جدید به واحدهای دیگر، مجبور به حضور در کنار کشاورزان هستند و تفکیک این دو مورد از همدیگر، امکان پذیر نیست؛ کشاورزان از تجربه دانش بومی برخوردار هستند و تجربه دانش جدید بر عهده کارشناسان این سازمان است.

وی ادامه داد: در دوران شیوع ویروس کرونا، کارشناسان نیز در کنار کشاورزان بوده‌اند و از سویی کشاورزان نیز از تجربه ظرفیت‌های رسانه‌ای بهره برده‌اند؛ خبرنگاران با انتشار مطالبی در خصوص مسائل مربوط به کشاورزی در دوران شیوع ویروس کرونا شریکی در تأمین امنیت غذایی کشور بوده‌اند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با تأکید بر عدم کمبود محصولات کشاورزی در بخش‌های مختلف گفت: تمام این موارد باعث شد علی رغم تمام مشکلات، نه تنها با کاهش تولید انواع محصولات کشاورزی اعم از دامی، باغی، زراعی و شیلاتی روبرو نبوده‌ایم بلکه افزایش محصولات کشاورزی را نیز شاهد بودیم و صادرات محصولات کشاورزی را نیز شاهد بوده‌ایم که حاصل تلاش قشر زحمتکش کشاورزان بود.

فتحی به خسارت‌های واحدهای دامی در مناطق زلزله زده و میانه نیز تأکید کرده و افزود: بیش از ۴ هزار واحد دامی در مناطق زلزله مناطق سراب و میانه تخریب شده بود که با اعطای ۱۵ میلیون تسهیلات و ۵ میلیون وام بلاعوض، در هر دو شهرستان بیش از ۹۹ درصد از این پرونده‌ها عقد قرارداد شده است تا کار ساخت واحدهای دامی با فرا رسیدن فصل سرما، اتمام یابد.

وی با توجه بر اولویت اماکن دامی بر اماکن مسکونی در مناطق زلزله زده میانه افزود: در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی بیش از ۱۱۸ میلیارد تومان، جذب منابع صورت گرفته که بیش از سهم استانی بوده است.

وی اضافه کرد: لازمه افزایش بهره‌وری، مکانیزاسیون کشاورزی است و اگر خواهان افزایش بهره‌وری هستیم باید مکانیزاسیون کشاورزی مورد توجه قرار بگیرد که در سال ۹۹ نیز، تعهدات خود را در زمینه مکانیزاسیون کشاورزی در حدود ۸۰ درصد انجام داده‌ایم.

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، اصلاح الگوی برای امنیت تأمین غذایی اهمیت دو چندانی دارد که اجرای آن در حوضه دریاچه ارومیه انجام گرفته است و باید گفت در حوضه دریاچه ارومیه، محصولات با نیاز آبی بیشتر توسط خود کشاورزان کاهش یافته و دنبال کشت کلزا رفته‌ایم که طی سال جاری با تلاش دو چندانی در تولید گیاهان دارویی به فعالیت خود ادامه خواهیم داد.

وی ادامه داد: سرمایه گذاری که در بخش کشاورزی در سال ۹۸، صورت پذیرفته است با هیچ امر دیگری قابل مقایسه نیست؛ چرا که همواره از عدم سرمایه گذاری بخش خصوصی در این بخش گله مند بوده‌ایم اما در سال ۹۸، سرمایه گذاران در بخش کشاورزی در حوزه گلخانه سرازیر شده‌اند که برخی به بهره‌برداری رسیده‌اند و تقاضا نیز هم‌چنان ادامه دارد.

وی از افزایش فضای گلخانه‌ای در راستای تأمین نهاده‌های دامی گفت: واردات در حوزه نهاده‌های دامی بیشتر است که این مقوله مورد رضایت نبوده و باید کاهش یابد که لازمه آن ایجاد ظرفیت جدید و افزایش در واحد تولیدات است.

وی ادامه داد: سال دشواری را در حوزه تأمین پروتئین، گوشت قرمز، گوشت مرغ و لبنیات داشته‌ایم؛ با این حساب می‌توان گفت عدم تأثیر گذاری تحریم در تأمین مواد غذایی، دروغی بیش نیست.

وی بیان کرد: مشکلاتی را در زمینه تأمین نهاده‌های دامی داشتیم که محصول همین تحریم‌ها بود اما علی رغم تمام این مشکلات، دام داران و مرغداران در کنار کارشناسان از حرکت جا نمانده و تلاش کردند تا هیچ‌گونه کمبودی در بازار نداشته باشیم.

وی با اشاره بر انجام پایش توسط همکاران سازمان جهاد کشاورزی و ایجاد سامانه در کنترل ورود و خروج نهاده‌های دامی توضیح داد: افزایش قیمت‌ها ناشی از افزایش قیمت در تمامی اقلام بود اما آنچه که در بازار باید کنترل می‌شد بر عهده سازمان جهاد کشاورزی نبوده اما با این وجود تلاش بر این است تا به قیمت مناسب به دست مصرف کنندگان برسد.

فتحی با اشاره بر تولید بیش از نیاز گوجه فرنگی در استان افزود: کشاورزان باید الگوی کشت را رعایت کند که در این راستا سطح کشت مشخص شده است؛ ما در محدودیت منابع آب و خاک و سرمایه قرار داریم که باید خریدهای تضمینی در رأس کار قرار گیرد.

وی با اشاره بر تصور از نادرست از خرید تضمینی بیان کرد: خرید تضمینی آخرین مرحله است تا کشاورز بتواند روی پای خود بایستد اما با این حال مورد ایده‌آل ما نیست و قیمت باید در کف عرضه و تقاضا مشخص شود.

وی گفت: در ایجاد زیرساخت‌ها، شبکه‌های آبیاری و اجرای سیستم‌های نوین آبیاری اقدامات خوبی انجام گرفته است که علی رغم تمام محدودیت‌های مالی در شبکه آبیاری و تحت فشار، منابع مورد نیاز استان تأمین شده است.

بیشترین سطح آبیاری تحت فشار در طول سنوات مختلف، بیش از از دو هزار هکتار نبوده و این در حالی است که در سال ۹۸، بیش از ۵ هزار هکتار اجرا و ۷ هزار و پانصد هکتار در دست اجراست که در سال ۹۹ اجرا خواهد شد.

۸۲ پروژه در طی هفته آتی مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت، این را رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گفته و افزود : هزینه‌های بالغ در این ۸۲ پروژه، ۱۲۳ میلیارد تومان است.

وی گفت: بخش کشاورزی استان، شرایط را برای سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و صدور پروانه تسهیل کرده است تا در امر کشاورزی و ایجاد شهرک‌های کشاورزی به شهرک‌های دامپروری و گلخانه‌ای انجام گیرد.

فتحی ادامه داد: یکی از رسالت‌های تعریف شده برای وزارت جهاد کشاورزی، حفظ و صیانت از جنگل، مراتع و حتی اراضی کشاورزی است که ۲ میلیون و ۴۵۰ هزار مرتع و ۱۸۰ هزار هکتار وجود دارد و تمام تلاش این است که از ظرفیت مردمی برای اطلاع رسانی استفاده شود.

وی بیان کرد: اگر خواهان اقتصاد و کشاورزی پایدار هستیم باید سهم محیط زیست را به خود بگوییم که همان حفظ جنگل، مراتع و آب‌های سرازیر شده به دریاچه ارومیه است که همکاران منابع طبیعی به عنوان محافظان به فعالیت خود ادامه خواهند داد.

وی گفت: صادرات جزو برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی است که بخشی از تولید مازاد برای فصول غیر برداشتی است؛ آنچه که لازم و قابل توجه بیشتر است، این می‌باشد که برخی از محصولات جزو الگوی کشت به دلیل آب بری بیشتر قرار نمی‌گیرد و در این راستا به جای آن، محصولات مورد نیاز داخل کشور در اولویت قرار می‌گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در رابطه با تولید مواد غذایی سالم افزود: ما در حوزه امنیت غذایی و تولید محصولات سالم، شاهد بر این بودیم که برای ۴ محصول در شهرستان‌های مختلف، گواهینامه صادر شده است که عملی کردن این گواهینامه‌ها جزو هدف‌های ما بوده و بر این هستیم که این اقدام برای تمامی محصولات کشاورزی انجام گیرد تا مصرف کننده از روی کد روی محصول، از اینکه کجا تولید شده اطلاعات لازم را به دست آورد که باید گفت ۸ محصول دیگر نیز برای سال زراعی جدید هدف گذاری کرده‌ایم.

فتحی ادامه داد: یک میلیون و دویست هزار هکتار اراضی کشاورزی داریم که ۸۰۰ هزار هکتار آن دیمی می‌باشد که در آن هیچ‌گونه کود اضافی وجود ندارد بنابراین محصولات تولید شده ارگانیک بوده است و به این ترتیب محصولات غذایی تولید شده در استان آذربایجان شرقی، سالم است.

وی با اشاره بر مورد اهمیت قرار گرفتن تولیدات داخلی گفت: ما برای تولید گوشت مرغ به مرغ مادر و لاین نیاز داریم که وارداتی است و در حال حاضر مرغ لاین آرین در دستور کار قرار گرفته و طی، امسال ۳۰ درصد از جوجه ریزی‌ها از مرغ لاین آرین خواهد بود.

فتحی با اشاره بر اینکه استان آذربایجان غربی و شرقی، قطب تولید سیب هستند ادامه داد: عمده محصولات باغی اعم از سیب با ۷۰۰ هزار تن، محصولات فرآوری شده مثل رب گوجه فرنگی، خشکبار و کشمش از استان به خارج از کشور به ۴ کشور دنیا صادر می‌شود.

وی در پایان ادامه داد: در کل دنیا بخش کشاورزی بیشترین میزان آب را مصرف می‌کند و این اصلی برای تولید محصولات کشاورزی است.

برچسب ها

برگزاری همایش بانوان سفیر اهدای خون ادارات دولتی در انتقال خون استان آذربایجانشرقی ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

برگزاری همایش بانوان سفیر اهدای خون ادارات دولتی در انتقال خون استان آذربایجانشرقی

تبریز- پایگاه خبری بامداد فردا- همزمان با میلاد حضرت فاطمه معصومه (س) و روز دختر، همایش بانوان سفیر اهدای خون سازمان ها و ادارات دولتی با حضور مشاور و مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری در اداره کل انتقال خون استان آذربایجان‌شرقی برگزار شد.

۷۷ کانون تخصصی خواهران در مساجد آذربایجان‌شرقی فعال است ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

۷۷ کانون تخصصی خواهران در مساجد آذربایجان‌شرقی فعال است

تبریز-پایگاه خبری بامدادفردا-مدیر ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد آذربایجان شرقی گفت: ۷۷ کانون تخصصی خواهران در مساجد آذربایجان‌شرقی فعال است.

تبریز میزبان دانش پژوهان ۴۰ کشور در کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

تبریز میزبان دانش پژوهان ۴۰ کشور در کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب

تبریز- پایگاه خبری بامداد فردا- رئیس ششمین اجلاسیه کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب گفت: تالار وحدت دانشگاه تبریز ۲۳ اردیبهشت جاری میزبان دانش پژوهانی از ۴۰ کشور جهان در ششمین اجلاسیه این کنگره یک روزه بین المللی خواهد بود.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.