مهارت افزایی از سردرگمی نیروی انسانی آماده به کار جامعه جلوگیری می‌کند
مهارت افزایی از سردرگمی نیروی انسانی آماده به کار جامعه جلوگیری می‌کند

تبریز- پایگاه خبری بامدادفردا- عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر با اشاره به سهم مهارت افزایی در تحقق شعار جهش تولید، گفت: مهارت افزایی از سردرگمی نیروی انسانی آماده به کار جامعه جلوگیری می‌کند.

روح الله متفکر آزاد روز دوشنبه در دیدار با مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی و بازدید از کارگاه های مهارت آموزی، اظهار کرد: نیروی کار دارای مهارت نظام بهره وری را افزایش می دهد.

وی با اشاره به اینکه شرایط فعلی جامعه و عدم وجود شغل مناسب برای فارغ التحصیلان برخی مواقع منجر به خروج نخبگان از کشور و هدر رفت نیروی انسانی و کاهش بهره وری در کشور می شود، تاکید کرد: آموزش یافتگان در مراکز آموزش فنی و حرفه ای در نظام بهره وری تاثیرگذار هستند و بخش اعظم  زنجیره ارزش در صنایع به این موضوع بر می گردد.

متفکر آزاد، یکی از شاخص های جهش تولید و اشتغال را در مهارت و مهارت افزایی عنوان کرد و افزود: نیروی کار کارآمد و دارای مهارت، نظام بهره وری را افزایش داده و به تبع آن منجر به افزایش تولید می شود و از اتلاف منابع سرمایه گذار جلوگیری می کند.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو اظهار کرد: سهم اعظم تحقق شعارجهش تولید در حوزه مهارت افزایی است و از سردرگمی های اشتغال هم جلوگیری می کند.

مراکز آموزش فنی و حرفه ای دروازه ورود به صنعت است

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی با ارائه گزارشی از فعالیت های انجام شده در اداره کل و تبیین ماموریت ها و رسالت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در ارائه مهارت های مورد نیاز جامعه گفت: این استان به عنوان قطب صنعتی کشور به شمار می رود و بر این اساس مراکز آموزش فنی و حرفه ای دروازه ورود به صنعت است تا آموزش و صنعت در کنار هم و با تعامل یکدیگر بتوانند چرخ های تولید منجر به اشتغال را به حرکت درآورند.

رضا اختیار وکالتی افزود: اکنون با توجه به نرخ بالای بیکاری در جامعه به طور حتم باید فرهنگ مهارت آموزی بیش از پیش در بین خانواده ها و دستگاه های مختلف نهادینه شود تا بتوانیم اشتغال موثر و پایدار را رقم بزنیم.

وی با اشاره به وجود خلاء ها و کمبود نیروی انسانی ماهر و بیکاری های ناشی از آن بر الزام مهارت آموزی به جای مدرک گرایی بر مبنای قانون تاکید کرد و گفت: تحقق این موضوع از راهکارهای موثر در پیشبرد اهداف سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در اشاعه و تقویت مهارت آموزی و مهارت افزایی در جامعه بوده و این موضوع نیازمند پیگیری مجلس و دولت است.

وکالتی با اشاره به وجود تنوع و انعطاف حرفه های آموزشی در این سازمان از ارائه آموزش های مهارتی به بیش از هشت هزار و ۲۶۲ نفر دوره در سه ماهه اول سال ۹۹ خبر داد.

وی همچنین به نقل از رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور که سال ۱۴۰۰ را بهار آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد معرفی کرده است، خاطرنشان کرد: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با اتکا به ظرفیت های موجود در بخش خصوصی و نیز کاهش تصدّی گری دولت، می تواند با ایفای نقش نظارتی منجر به تقویت این بخش شود.