امسال ۱۴ میلیون تن گندم در کشور تولید می‌شود
امسال ۱۴ میلیون تن گندم در کشور تولید می‌شود

تبریز- بامدادفردا- مشاور وزیر و مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: در سال جاری سطح کشت گندم در کشور حدود ۶ میلیون هکتار است و پیش‌بینی می‌شود میزان تولید این محصول راهبردی به حدود ۱۴ میلیون تن برسد.

اسمعیل اسفندیاری‌پور روز سه شنبه در حاشیه بازدید از مزارع نمونه گندم در شهرستان های سراب و بستان آباد افزود: حدود ۲ میلیون هکتار از مزارع گندم کشور به صورت آبی و ۴ میلیون هکتار به صورت دیم کشت شده است و می‌توان گفت که دو سوم سطح کشت گندم کشور با آب سبز (آب باران) تامین و آبیاری می‌شود.

وی همچنین پیش بینی کرد امسال بیش از ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم مازاد بر مصرف کشاورزان خریداری و به سیلوها و مراکز خرید دولتی تحویل شود.

اسفندیاری‌پور میزان بارش، تأمین بذرهای اصلاح شده، کود و سموم به اندازه کافی، مبارزه با بیماری‌ها و استفاده از روش‌های نوین آبیاری را از شاخص‌هایی عنوان کرد که باعث افزایش برداشت گندم خواهد شد.

وی، ارزش اقتصادی این محصول راهبردی را در کشور ۳۵ هزار میلیارد تومان اعلام و خاطرنشان کرد: اگر ارزش اقتصادی جو و کلزا را که همزمان با گندم برداشت می‌شوند به آن اضافه کنیم این میزان به ۴۵ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی، با اشاره به اینکه قیمت تضمینی هر کیلو گندم نان برای سال جاری ۲۵ هزارریال و هر کیلو گندم دوروم  ۲۶ هزار ریال تعیین شده است، خاطرنشان کرد: گندم تولیدی کشور به صورت تضمینی و تا ۴زدرصد افت از کشاورزان خریداری می‌شود.

وی متوسط مصرف سرانه گندم برای نان هر ایرانی را حدود ۱۱۰ کیلوگرم اعلام کرد وگفت: متوسط مصرف سرانه گندم کشور ۱۶۵ کیلوگرم و متوسط مصرف سرانه گندم برای صنف و صنعت حدود ۱۳۰ کیلوگرم است.

اسفندیاری پور با بیان اینکه برنامه خرید تضمینی گندم مازاد بر مصرف کشاورزان استان آذربایجان شرقی در سال زراعی جاری ۴۹۶ هزار و ۸۴۱ تن می باشد، افزود: براساس برآوردهای میدانی پیش بینی می شود ۵۶۲ هزار تن گندم به صورت تضمینی از گندم کاران استان خریداری شود.

وی فعال شدن کمیته فنی خرید گندم در استان در راستای تسهیل خرید گندم کشاورزان و پرداخت به موقع مبالغ گندم کاران را خواستار شد.

سالانه از حدود ۴۳۰ هزار هکتار اراضی دیم و آبی استان آذربایجان شرقی در حدود ۸۰۰ هزار تن گندم برداشت می شود.