کسب رتبه سوم کشوری کمیته امداد آذربایجان‌شرقی در اشتغالزایی
کسب رتبه سوم کشوری کمیته امداد آذربایجان‌شرقی در اشتغالزایی

تبریز- پایگاه خبری بامدادفردا-مدیرکل کمیته امداد آذربایجانشرقی با اشاره به ایجاد ۱۱ هزار شغل در برای مددجویان تحت پوشش این کمیته در سال گذشته، گفت: از این حیث رتبه سوم کشوری را کسب کردیم.

محمد کلامی روز شنبه در گفت  و گو یی اظهار کرد: کمیته امداد بر این باور است که خروج از فقر در صورتی اتفاق می افتد که شاخص‌های اقتصادی را در کنار شاخص های فرهنگی ارتقا دهیم.

وی با بیان اینکه هرچند توزیع کالا در مقطعی لازم است اما تنها توسل به این شیوه نه تنها فقر را کاهش نمی‌دهد بلکه موجب ایجاد تنبلی شده و فقر را به یک امر عادی تبدیل می‌کند، افزود: بنابراین باید روی آموزش و مهارت آموزی جامعه هدف و مددجویان وقت بگذاریم.

کلامی خاطرنشان کرد: در این راستا نیز برنامه خودکفایی را مدنظر قرار داریم که همه ساله در اول سال مددجویانی که توان کار کردن داشته باشند را شناسایی کرده و با مشاوره و آموزش های شغلی و بعد با سه حالت کاریابی، راهبری شغلی و ایجاد اشتغال آنها را وارد عرصه تولید و اشتغال می‌کنیم.

مدیرکل کمیته امداد آذربایجان شرقی با بیان اینکه سال قبل دستگاه برتر استان در ایجاد اشتغال بودیم، افزود: حدود ۱۱ هزار نفر را کارگماری کرده و رتبه سوم کشوری را در این زمینه کسب کردیم البته این رتبه با توجه به تعداد خانوار تحت پوشش در کشور که رتبه ۱۲ است،  رتبه بسیار خوبی محسوب می شود.

کلامی ادامه داد: امسال هم وام‌های تبصره ۱۶ از ۲۷۰ میلیارد تومان به ۶۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است و پیش بینی ایجاد ۱۸ الی ۱۹ هزار شغل برای سال ۱۴۰۰ را داریم.

مدیرکل کمیته امداد آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از فقر بین نسلی، کمیته امداد توجه ویژه‌ای روی تحصیل فرزندان تحت پوشش انجام داده است و در این راستا سال قبل هزینه زیادی برای تحصیلی فرزندان کردیم که در نتیجه ۲۲ نفر در کنکور رتبه زیر هزار را کسب کردند و امسال نیز با چهار موسسه برتر کلاس های کنکور قرارداد بستیم و برای هر دانش آموز پیش دانشگاهی بسته‌های کتاب یک میلیون تومانی را خریداری کرده‌ایم و تلاش می‌کنیم رتبه زیر هزارمان به ۵۰ نفر برسد.

کلامی ادامه داد: همچنین تعدادی از فرزندان تحت پوشش کمیته امداد در رشته‌های پزشکی تبریز پذیرفته شدند و در کنار آموزش تحصیلی سعی کردیم تعداد حامیان این افراد را نیز افزایش دهیم.

وی گفت: سرانه ایتام به ۶۰۰ هزار تومان در ماه و فرزندان محسن نیز به ۳۰۰ هزار تومان رسیده است که سعی می کنیم سرانه فرزندان ایتام را به ۸۰۰ هزار تومان در ماه برسانیم.

مدیرکل کمیته امداد استان خاطرنشان کرد: همچنین ۵۰ درصد شهریه های دانشگاه های آزاد و پیام نور در تمام مقاطع تحصیلی را پرداخت می کنیم همچنین کانون‌ها آموزشی نیز کلاس های مهارتی از جمله نقاشی، عکاسی، خبرنگاری، قرآن را برای دانش آموزان جامعه هدف آموزش می‌دهند تا فقر بین نسلی را در امداد قطع کنیم.

مدیرکل کمیته امداد آذربایجان شرقی مسکن را مهم ترین عامل قطع ریشه فقر در بین جامعه هدف عنوان کرد و گفت: سال قبل روزانه ۱۶۶ مسکن ساختیم وئ در مجموع ۱۹۷۹ مسکن ساخته شده و ۲۲۲ مسکن نیز تعمیر شده است.

وی ادامه داد: برای سال جاری نیز ساخت یک هزار و ۷۰۰ واحد مسکونی با همکاری استانداری  را در دست داریم که تا تیر ماه به بهره برداری می رسد و حدود هزار مسکن را نیز با بنیاد مستضعفان در مناطق محروم می سازیم و علاوه بر آن سهمیه ابلاغی که ساخت سه هزار و  ۵۰۰ مسکن در استان را  در دست داریم.

کلامی، داشتن مسکن مناسب را در هویت بخشی خانواده های تحت پوشش بسیار موثر دانست و گفت: در کنار مسکن خوب می توانیم به سادگی مشاغل خانگی برای این ها ایجاد کنیم تا منبع درآمد پایداری برای این افراد باشد به همین منظور امسال در کنار ساخت، تعمیر مسکن نیز افزون بر هفت هزار واحد  را در دست داریم.

وی با اشاره به شیوع کرونا و تاثیر آن بر کمیته امداد گفت: کرونا کمیته امداد را از جهات مختلف درگیر کرد که یکی از بعد اجتماعی در کنار مشکلات اقتصادی بود و در کنار اینها مشکلات بهداشتی نیز ما را تحت تاثیر قرار داد.

کلامی افزود: ۱۵ هزار خانوار جدید نیز از سال گذشته جذب کمیته امداد شدند و تمام خدمات را نیز دریافت می کنند و بیش از ۵ میلیارد تومان وام کارگشایی برای ودیعه مسکن در این زمینه پرداخت کرده‌ایم.

وی با اشاره به تولید و تامین ماسک و مواد ضدعفونی کننده برای جامعه هدف که بیشتر آنها افراد سالمند یا بیمار صعب العلاج هستند، گفت: ۱۴ میلیارد تومان برای هزینه‌های بهداشتی جامعه هدف از سال گذشته تاکنون هزینه کردیم و ۶۰ میلیون تومان نیز در طول این هفته برای توزیع ماست هزینه شده است.

وی خاطرنشان کرد: میزان ابتلا و مرگ و میر نسبت به متوسط استانی در بین جامعه هدف ما بسیار پایین است.

مدیرکل کمیته امداد آذربایجان شرقی با بیان اینکه خودمان را در مقابل طبقات جامعه مسوول می دانیم، اظهار کرد: چند مورد سمپاشی محلات و منازل را از زمان شیوع کرونا تاکنون انجام داده ایم که بیش از ۵۰ میلیارد تومان هزینه دربرداشته است.

کلامی تکیه بر کمک های مردمی را یکی از نقاط مثبت کمیته امداد عنوان کرد و گفت: سال های گذشته کمک‌های مردمی ۱۸۷ میلیارد تومان بود که که در سال ۹۹ به بیش از ۳۴۰ میلیارد تومان رسید و این دست امداد را در خدمت رسانی باز گذاشت.

وی گفت: بودجه سال ۹۵، ۴۰ به ۶۰ بود یعنی ۴۰ درصد آن مردمی و ۶۰ درصد آن دولتی بود که الان ۸۰ درصد بودجه ما متکی بر کمک های مردمی و ۲۰ درصد دولتی است.

مدیرکل کمیته امداد آذربایجان شرقی همچنین با تاکید بر مهارت آموزی افراد توانمند و فرزندان خانواده های تحت پوشش خاطرنشان کرد: سال گذشته ۱۳ هزار نفر در مراکز فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی آموزش دیدند و امسال نیز ۱۹ هزار نفر آموزش مهارتی طی می کنند.

کلامی از افزایش ۴۰ درصدی ازدواج در بین افراد تحت پوشش کمیته امداد خبر داد و گفت: سال گذشته ۱۴۰۰ سری جهیزیه به خانواده های تحت پوشش اهدا شد و طبق برنامه امسال این میزان را به سه هزار سری جهیزیه ارتقا می‌دهیم.