پساب تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در بورس قیمت‌گذاری می‌شود
پساب تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در بورس قیمت‌گذاری می‌شود

تبریز- پایگاه خبری بامدادفردا- مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب استان آذربایجان شرقی گفت: پساب تصفیه‌خانه‌های فاضلاب وارد بورس اوراق بهادار می شود.

محمد خانی امروز در گفت و گویی اظهار کرد: با روی کار آمدن دولت سیزدهم، موضوع آبرسانی به روستاها مورد توجه جدی قرار گرفته است تا آنجا که طبق برنامه ارائه شده وزیر نیرو به مجلس شورای اسلامی، میزان پوشش آبرسانی روستایی و جمعیت بهره‌مند در انتهای دولت سیزدهم باید به رقم ۹۰ درصد برسد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی ادامه داد: در راستای طرح جهاد آبرسانی که نهضتی جدید در وزارت نیرو می باشد، آبرسانی آبادی های بالای ۲۰ خانوار استان در اولویت قرار دارد.

خانی افزود: این پروژه ها که پایان سال گذشته آغاز شده است هم اکنون از پیشرفت خوبی برخوردارمی باشد و ما در سازوکار طرح‌های آبرسانی علاوه بر همکاری های سپاه پاسداران و آبفای استان از ظرفیت همه نهادهای مردمی، استفاده‌ می کنیم، تا در کمترین زمان ممکن شاهد اتمام پروژه‌ها باشیم.

وی خاطرنشان کرد: طی هماهنگی به عمل آمده از طرف استاندار آذربایجان شرقی و مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشوردرادامه تفاهم نامه تعداد روستاهایی که از طرف قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) به نیابت از بسیج سازندگی انجام می گیرد به ۵۵۰ روستا افزایش و آبرسانی در روستاهای تمام شهرستان های استان تعمیم داده خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی اظهار کرد: آنچه را که در گذشته تصور آن را نداشتیم امروز به همت و عزم دولت در محرومیت‌زدایی از کشور مانند آبرسانی به روستاها در حال تحقق است.

خانی پروژه های آبرسانی را نیازمند برخی پیش نیازها از جمله لوازم و تجهیزات مرتبط با صنعت آب دانست و با اشاره به برگزاری اولین همایش تامین کنندگان تجهیزات جهاد آبرسانی در خرداد ماه سال جاری، از نقش واحدهای تامین کننده لوازم آبرسانی به عنوان یار و یاور آبفا که سهم خود را در عرصه محرومیت زدایی به خوبی ایفا می کنند تقدیر کرد.

مدیرعامل شرکت آبفای استان تصریح کرد: فاز دوم جهاد آبرسانی به ۹ هزار و ۹۷۶ روستا و با ۵۸ هزار میلیارد تومان اعتبار عملیاتی خواهد شد.

وی ادامه داد: طبق دستورالعمل مشارکت عمومی – خصوصی وزارت نیرو برای طرح‌های بازتخصیص آب با جایگزینی پساب و کاهش هدر رفت آب، اهداف، محدوده اجرا، وظایف و مسئولیت‌ها، فرآیند انجام کار، پایش و نظارت و شرایط و الزامات اجرای دستورالعمل در استان های مختلف بررسی می شود تا با عیب یابی و بررسی اشکالات موجود و شرایط متفاوت و چالش های هر استان نسبت به چکش کاری و اصلاح بخشنامه اقدام کنیم.

خانی افزود: یکی از مهمترین اهداف اجرای این دستورالعمل، توسعه بازچرخانی آب در فرآیندهای صنعتی و مصارف با هدف کاهش برداشت از منابع آبی و تغذیه آبخوان های آبرفتی از پساب است.

وی ادامه داد: برای اولین بار در کشور بازار بورس پساب ایران در تهران، البرز و شیراز شروع به کار کرد تا با این اقدام بزرگ شاهد پیشرفت در این حوزه باشیم و امیدوارم به نوبت سایر استان ها نیز وارد بورس شوند.

مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب در پایان اظهار کرد: در بحث فاضلاب درکلانشهر تبریز حدود ۸۸ درصد شبکه فاضلاب انجام گرفته و هم اکنون در حال بهره برداری می باشد که این رقم در سطح کشور دومین استان می باشد و در استان نیز حدود ۷۰ درصد می باشد.