بیشک ورزش بهترین نسخه برای سلامتی تن و روان است و تاثیرات مثبت خود را از گذشته دور بین افراد ورزشکار و غیرورزشکار نشان داده است. در 2 دهه گذشته با گسترش بازیهای کامپیوتر، تلفنهای همراه و به موازات آنها فضای مجازی، میزان ورزش بین نوجوانان و جوانان به شدت کاهش یافته است.
حالا کمتر در کوچه و کوی میتوان بچههایی را دید که با یک توپ پلاستیکی 2 لایه، لباسهای رنگارنگ و دروازههایی از سنگ، به دنبال توپ فوتبال هستند.
اما ورزش هنوز هم بین تعدادی از خانوادهها طرفدار دارد. خانوادههایی که به سلامتی خود و اعضای خانواده اهمیت فراوانی داده و با وجود گسترش فضای مجازی سعی کردند ورزش را در همان اولویت اول قرار دهند.
خانواده هوشیار شاید به جرأت بتوان گفت، ورزشیترین خانواده تبریزی هستند که تمام اعضای این خانواده در یک رشته ورزشی بهصورت حرفهای مشغول به فعالیت هستند.
در گزارش زیر با این خانواده ورزشی بیشتر آشنا میشویم.
یدالله هوشیار:
بزرگ خاندان و پدر خانواده متولد سال 1330 محله مارالان تبریز است. از سال 1346 وارد ورزش دوچرخهسواری شده و بهعنوان ورزشکار، مربی، داور و عضو اجرایی بیوقفه تا به امروز در صحنه ورزش حضور داشته است.
یدالله هوشیار در دوران ورزشکاری یکی از دوچرخهسواران نامی کشور بوده و مقامهای متعددی را هم کسب کرده است.
یدالله هوشیار در مورد ورودش به ورزش دوچرخهسواری میگوید: در سال 1346 توسط آقای اصغر رسولی که از قهرمانان ملی ایران بود به ورزش دوچرخهسواری علاقمند شدم. مغازه آقای رسولی در جنب مغازه ما در بازار بود و وی با دوچرخه رفت و آمد میکردند و توسط ایشان تشویق به حضور در این رشته شده و فعالیت ورزشیام را در دوچرخهسواری آغاز کردم.
وی افزود: از زمان مدیریت مرحوم فکر آزاد دوچرخهسواری نوین در تبریز فعالیت جدیدیتری را به خود گرفته و در این راستا دوچرخهسواران نامی چون برادران فکرآزاد، اصغر رسولی، مرحوم گلچین، خدایاری، کوهی، محمدی در دوچرخهسواری تبریز پرورش یافته و این رشته در تبریز بهعنوان یکی از قطبهای ایران معرفی شد و من هم در این فضایی ادامهدهنده راه بزرگان بوده و بعد موفقیت و قهرمانی در مسابقات مختلف ازجمله قهرمانی کشور، وارد عرصه مربیگری و کارهای اجرایی شده و تا به امروز در کنار ورزش دوچرخهسواری بودم.
هوشیار، بهترین خاطره ورزشی خود را قهرمانی در مسابقات کشور در اولین حضورش در اواخر دهه 40 عنوان میکند و تلخترین خاطرهاش هم مصدومیت در اردوی تیم ملی بوده که سبب شد بازیهای آسیایی 1974 تهران را از دست دهد.
وی، قدیمیترین عضو اجرایی مسابقات تور بینالمللی دوچرخهسواری ایران – آذربایجان است. وی از سال 1365 و اولین دوره شروع مسابقات تا سال 98 در تمامی دورههای بهعنوان داور و یا کمیته اجرایی حضور داشته و در برگزاری منظم مسابقات یکی از چهرههای تاثیرگذار این مسابقات بوده است.
ناصر هوشیار:
پسر ارشد خانواده هوشیار دقیقا راه پدرش را در پیش گرفته و در دوچرخهسواری را بهعنوان رشته ورزشی خود انتخاب میکند.
ناصر هوشیار، همانند پدر در این رشته درخشان ظاهر شده و خیلی زود با قهرمانی در مسابقات استانی، در تیم منتخب استان قرار گرفته و در مسابقات کشوری هم مقامهای قابل ذکری را کسب کرد.
وی همچنین چندین دوره در مسابقات تور دوچرخهسواری ایران آذربایجان و مسابقات قهرمانی کشور و تورهای مختلف که در ایران برگزار شده بهعنوان رکابزن در دهه 70 حضور داشته است و در اردوهای تیم ملی هم حضور داشته است.
وی، سابقه یک دهه حضور بهعنوان مربی در باشگاههای کشور را داشته و بهعنوان مربی تیم ملی هم فعالیت داشته است.
ناصر هوشیار، پس از پایان دوره ورزش قهرمانی، در دهه 90 وارد بخش مدیریتی شده و در حال حاضر دبیر هیأت دوچرخهسواری استان و رئیس هیأت دوچرخهسواری تبریز است.
ناصر هوشیار در مورد اینکه چرا دوچرخهسواری را بهعنوان رشته ورزشیاش برگزید، گفت: من همیشه در کنار پدر بودم و با وی در تمرینات حضور مییافتم و به این رشته علاقمند شده و دوچرخهسوار شدم. البته نادر و عادل بهخاطر قد بلندی که داشتند به والیبال رفتند و به من هم گفتند که چون قد بلندی داری بیا والیبال، اما قسمت این بود که من در همان دوچرخهسواری حضور داشته باشم.
وی، دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی را داراست و به جرأت میتوان گفت، یکی از دلایل اینکه دوچرخهسواری یکی از رشتههای موفق استان آذربایجانشرقی بوده است را میتوان یدالله هوشیار و ناصر هوشیار ذکر کرد.
نادر هوشیار:
فرزند دوم خاندان هوشیار برخلاف پدر و برادر بزرگترش، به رشته توپی علاقمند شده و فعالیت خود را در والیبال آغاز کرد.
وی از سال 1374 بهعنوان یکی از بازیکنان بومی در تیمهای تبریزی حاضر در مسابقات قهرمانی کشور حضور داشته که با تیم موتوژن تبریز در سال 78 به نایب قهرمانی ایران دست یافته و سالها نیز در تیم شهرداری تبریز حضور داشت.
وی، سابقه مربیگری هم داشته و هدایت تیم شهرداری تبریز برعهده داشته است. رشته تحصیلی وی نیز ورزشی و کارشناس ارشد تربیت بدنی است.
نادر هوشیار در مورد سابقه ورزشیاش گفت: از سال ۷۴ بهصورت حرفهای والیبال رو زیر نظر استاد طهوری در سالن اقدمی شروع کردم از سال ۷۶ عضو به تیم جوانان استان انتخاب شدم و اولین بار مقام دوم ایران را کسب کردم در سال ۷۸ اولین قرارداد ورزشیام با تیم موتوژن تبریز با مربیگری محمدحسین غیاثی بستم و بهترین مقام تاریخ تبریز در لیگ برتر که نایب قهرمانی بود، کسب کردیم.
اما نکته جالب دیگراز خانواده هوشیار میتوان کشیدن جور والیبال این استان در مسابقات کشوری اشاره کرد.
تنها نماینده آذربایجانشرقی در مسابقات کشور تیم اسپورت هوشیار در لیگ دسته یک ایران است که با مالکیت این خانواده و تلاشهای نادر هوشیار بوده است.
وی در مورد علت تیمداریاش گفت: با توجه به سابقهای که در رشته والیبال داشتم و نبود تیمی در والیبال و تعهد نسبت به بازیکنان بومی که اکثرا در رده جوانان من مربیشان بودم با کمک همکاران و دوستان تیم اسپورت هوشیار را دایر نمودم و جهت شرکت در مسابقات دسته یک اعلام آمادگی کرده و در این مسابقات حضور یافتیم.
اما گلایههای این بخش خصوصی در والیبال تبریز هم شنیدنی است، حمایت چندانی از تیم نشد ما همه چه بازیکن و چه کادر فنی قرارداد سفید امضا کردیم و بدون مبلغ جهت بازی برای شهرمان و نام آذربایجان حضور داشتیم و اگر قسمت باشد در سال ۹۹ نیز با حمایت دوستان باز تیمداری خواهیم کرد ولی با تجربه بهتر نسبت به سال ۹۸.
صابر هوشیار:
صابر در خانواده ورزشی هوشیار به کشتی علاقمند شده و در این رشته فعالیت خود را آغاز کرد. کشتی بعد از جدایی اردبیل از آذربایجانشرقی در این استان دچار افتی شد و همین سبب شد که صابر هوشیار به اندازه پدر و برادرانش در کشور شناخته نباشد، هر چند مقامهای متعددی کشوری و دانشگاهی را کسب کرده بود.
وی نیز همانند برادر بزرگترش تحصیلاتش را در ورزش ادامه و مدرک کارشناسی تربیت بدنی را اخذ کرد.
صابر هوشیار در بخش مدیریتی هم در ورزش حضور فعالی داشته و مسوول انجمن کشتی کارگران آذربایجانشرقی، مسوول انجمن کشتی دانشجویان منطقه 3 کشور و پیام نور است.
وی در عرصه مربیگری هم فعال بوده و شاگردانی را به کشتی استان معرفی کرده است.
عادل هوشیار:
یک والیبالی دیگر در خانواده هوشیار و رقابت والیبالیهای با دوچرخهسواران.
ته تغاری خانواده هوشیار میگوید: متولد ١٣٦٨ تبریز بوده و در سال ٧٨ بهمدت ٥ سال در رشته کاراته فعالیت داشتم و همزمان سال ٨٠ رشته والیبال را شروع کردم ، از سال ٨٢ الی ٩٠ در مسابقات قهرمانی کشور از نوجوانان، جوانان، امید حضور داشتم. سال ٨٥ اولین حضور در لیگ با تیم ریختهگری تبریز در دسته یک باشگاههای کشور را تجربه کردم.
وی افزود: سال ٨٦ زرین معدن زنجان، ٨٧ تراکتورسازی تبریز، از سال ٨٨ الی ٩٧ در شهرداری تبریز حضور داشتم . سال ٩٨ تیم دسته یکی اسپورت هوشیار و مقامهای کشوری سال ٨٥ مقام سوم امیدها، مقام اول امیدهای کشور سال ٩٠ و دو مقام سومی لیگ برتر با شهرداری تبریز و چندین مقام کشوری لیگ بسیج و هلال احمر در کارنامه دارم.
عادل هوشیار مربیان خود را قاسم تاجری، عادل بناکار، بهرام باقرزاده، نادر هوشیار و سید فتاح موسوی نام برد.
ناصر هوشیار در کنار پدر یدالله هوشیار
پدر و 4 پسر در یک ساختمان 5 طبقه در کنار هم سکونت دارند. فعالیت و بحثهای ورزشی همیشه در رأس اهداف این خانواده بوده و جای تعجب نخواهد بود که در آینده نزدیک نوههای یدالله هوشیار هم در ورزش قهرمانی کشور در رشتههای مختلف حضور داشته باشند، جالب اینکه همسر ناصر هوشیار هم کارشناس تربیت بدنی بوده و در رشته هندبال فعالیت مینماید تا ورزش در این خانواده تنها به آقایان محدود نشده باشد.
- منبع خبر : فارس