امنیت غذایی با اصلاح الگوی مصرف تحقق مییابد
- شناسه خبر: 9913
- تاریخ و زمان ارسال: 27 شهریور 1400 - 10:09
- نویسنده: bf_admin

نادر ارسلانی روز شنبه در نشست تخصصی وبینار ملی ” کشاورزی، امنیت و ایمنی غذایی”، با بیان اینکه امنیت غذایی هم راستا با امنیت کشورها است، افزود: بدون تردید در آینده نزدیک امنیت تمامی کشورها با امنیت غذایی آنها تامین می شود و با افزایش جمعیت جهان به ۹ میلیارد نفر در سال ۲۰۵۰، مصرف مواد غذایی نیز ۲ برابر افزایش پیدا می کند.
به گفته وی این افزایش جمعیت و مواد غذایی با مشکلاتی همچون محدودیت زمین های کشاورزی، کمبود آب و بالا بودن ضایعات کشاورزی مشکلات بسیار زیادی را در بحث امنیت غذایی به دنبال خواهد داشت.
ارسلانی ادامه داد: از نظر فائو، امنیت غذایی یعنی دسترسی همه مردم به غذای کافی در تمام اوقات برای داشتن یک جسم سالم است و سه عنصر مهم آن، موجود بودن غذا، دسترسی به غذا و پایداری در دریافت غذا است.
وی اظهار کرد: برای رسیدن به امنیت غذایی مهم ترین موضوع اصلاح الگوی مصرف است که آن هم باید فرهنگ سازی شود و حجم زیاد ضایعات کشاورزی و مواد غذایی، اتلاف زیاد منابع آبی در کشاورزی، عدم توجه به نگهداری مناسب محصولات زراعی و باغی از جمله مصادیق نگران کننده عرصه کشاورزی است.
ارسلانی با اشاره به برگزاری وبینار ملی کشاورزی، امنیت و امینی غذایی در ۱۸ اسفند ماه امسال در تبریز، گفت: بسیح علمی، پژوهشی و فناوری سپاه عاشورا از مدت ها قبل برای برگزاری این وبینار برنامه ریزی کرده است تا ابعاد مختلف موضوع امنیت غذایی در کشور و آذربایجان شرقی مورد کنکاش صاحب نظران این حوزه قرار بگیرد.
وی تهدیدها و چالش های امنیت و ایمنی غذایی، راهکارهای ارتقای سلامت، امنیت و ایمنی محصولات کشاورزی، راهکارهای افزایش کارایی تولید محصولات کشاورزی، اصلاح الگوی کشت، ذخایر ژنتیکی و نقش آن در امنیت غذایی، فرآوری و نگهداری مناسب محصولات زراعی و باغی، مدیریت مصرف آب در کشاورزی، مدیریت هزینه های تولید در بخش کشاورزی، گیاهان تراریخته؛ چالشها و فرصتها، بیوتروریسم و امنیت غذایی و دریاچه ارمیه؛ تهدیدها و فرصتها را جزو محورهای مهم و اصلی وبینار ملی کشاورزی، امنیت و امنیت غذایی بیان کرد.
مسوول مرکز هدایت گیاهان دارویی خانه نخبگان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری آذربایجان شرقی نیز در این نشست از آلودگی محصولات کشاورزی سخن گفت و افزود: اگر محصولات کشاورزی به انواع آلودگی باکتری، ویروسی و قارچی آلوده شوند، امنیت غذایی با چالش و نگرانی بسیار عمده ای روبه رو می شود.
نادر نظامدوست شادباد اظهار کرد: در بحث امنیت غذایی یکی از مهم ترین موضوعاتی که باید به آن توجه شود گیاهان دارویی است که باید به صورت فرآوری شده در سبد غذایی مردم قرار بگیرد.
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد