گسترش همکاری‌های علمی دانشگاه تبریز و اداره کل حفاظت محیط زیست
گسترش همکاری‌های علمی دانشگاه تبریز و اداره کل حفاظت محیط زیست

تبریز- پایگاه خبری بامدادفردا- نشست مشترک رئیس دانشگاه تبریز و مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی، با حضور معاونان پژوهش و فناوری و آموزشی و تحصیلات تکمیلی و مدیر امور فناوری دانشگاه برگزارشد.

به گزارش پایگاه خبری بامدادفردا، دکتر محمد تقی اعلمی، رئیس دانشگاه تبریز طی سخنانی در این نشست اظهار کرد: مسائل زیست محیطی بسیار حائز اهمیت است و ما اسم ورشکستگی در منابع را به ناترازی تبدیل کرده‌ایم و متأسفانه ۴۶ سال است که کشور را با منابع اداره می‌کنیم.

وی ادامه داد: کشور ما به‌عنوان یک کشور خشک و نیمه‌خشک محسوب می‌شود و در طول سال‌های اخیر سطح زیر کشت در در دریاچه ارومیه بسیار افزایش یافته و البته مشکل ما صرفا دریاچه ارومیه نیست بلکه فرونشست‌ها، تالاب‌ها، منابع زیرزمینی، سدها، افزایش تعداد چاه از ۷ هزار حلقه به ۹۰ هزار حلقه و … از جمله مشکلات اصلی ما در مسائل زیست محیطی است.

نباید طرح مهمی چون احیای دریاچه ارومیه از راه دور اداره شود

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز  نیز گفت: ما در بحث دریاچه ارومیه بارها تأکید کردیم که نباید طرح مهمی چون احیای دریاچه ارومیه از راه دور اداره شود.

دکتر اصغر عسگری ادامه داد: اگر ما می‌خواهیم در خصوص دریاچه ارومیه شاهد نتایج بهتری باشیم، باید تصمیمات و کارها در دو استان آذربایجان شرقی و غربی انجام شود. قبلا عملیاتی کردن گزارش‌های اعلام ‌شده، در خود منطقه انجام نمی‌شد.

وی افزود: در برخی از طرح‌ها از جمله بارورکردن ابرها، دانشگاه‌ها آنطور که باید در جریان نیستند. کار اساسی برعهده دانشگاه‌ها است ولی این کار به دانشگاه‌ها داده نشده است که نتایج خوبی نیز به دنبال ندارد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز با انتقاد از قطع ارتباط بین دانشگاه و برخی از اداره‌های محیط زیست شهرستان‌ها گفت: دانشگاه به‌عنوان یک نهاد علمی ظرفیت‌ بسیار بالایی در حوزه‌های مختلف از جمله خاک، پسماند، بازچرخانی آب  و سایر مسائل زیست محیطی دارد که باید از این ظرفیت استفاده شود.

افزایش همکاری‌ها بین دانشگاه و اداره کل حفاظت محیط زیست

دکتر محمدرضا حسین‌زاده؛ معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز نیز با اشاره به ظرفیت بحث فسیل‌شناسی، بر افزایش همکاری‌های مابین دانشگاه و اداره کل حفاظت محیط زیست استان تاکید کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی نیز گفت: ما یک نهاد و مرجع نظارتی هستیم و در بحث تحقیقاتی، نظر دانشگاه مادر استان برای ما مرجعیت دارد.

دکتر محمدحسین حسن‌زاده ادامه داد: در بحث دریاچه ارومیه و سایر موضوعات فنی و اجتماعی، از دانشگاه تبریز می‌خواهیم مطالبه گری کرده و در این امر پیشگام باشد و ما نیز اعلام آمادگی می‌کنیم که در راستای حفظ محیط زیست، از دستگاه‌های اجرایی مطالبه‌گری کنیم.