تبریز- پایگاه خبری بامدادفردا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: این استان با تولید ۳۳ هزار تن گوجه سبز، رتبه دوم کشور را دارد.
به گزارش پایگاه خبری بامدادفردا، صادق نادری صومعه اظهار کرد: وسعت باغات گوجه سبز استان در سالجاری چهار هزار و ۴۷۰ هکتار بود که حدود چهار هزار و ۳۹۰ هکتار بارور و ۸۰ هکتار نیز غیربارور است.
وی با بیان اینکه گوجه سبز (Prunus armeniaca) یکی از محصولات کشاورزی مهم استان محسوب میشود، افزود: این محصول در اغلب شهرستانهای استان تولید میشود و شهرستان مراغه با یک هزار و ۶۳۰ هکتار، شبستر با ۵۳۵ هکتار و آذرشهر با ۵۳۰ هکتار به ترتیب رتبههای اول تا سوم را در تولید این محصول دارند.
وی به تنوع برداشت گوجه سبز در استان اشاره کرد و گفت: ارقام زودرس در اواخر اردیبهشتماه و ارقام دیررس و خشکباری در اواخر تابستان و اوایل پاییز برداشت و روانه بازارهای داخلی و خارجی میشوند.
نادری اظهار کرد: متوسط عملکرد گوجه سبز در استان بین هشت تا ۱۰ تن در هکتار است و در برخی از باغات شاخص این عدد به ۲۰ تن نیز میرسد.
وی به برند شدن گوجه سبز سردرود شهرستان تبریز اشاره کرد و ادامه داد: خوشمزگی و کیفیت بالای این محصول موجب شده است گوجه سبز سردرود به عنوان یک برند معتبر در بازارهای استانی و ملی شناخته شود.
وی با اشاره به اهمیت بالای محصول گوجه سبز در آذربایجان شرقی، اظهار کرد: گوجه سبز نه تنها بهعنوان یک محصول کشاورزی مهم در استان شناخته میشود، بلکه با اشتغالزایی برای بیش از پنج هزار بهرهبردار، ارزش افزوده بالا، ظرفیت بالای صادراتی و کاربردهای متنوع در صنایع تبدیلی و مصرف تازهخوری، جایگاه ویژهای در اقتصاد و سلامت جامعه یافته است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: در آذربایجان شرقی، ارقام متنوعی از گوجه سبز با ویژگیهای مختلف مانند زمان رسیدن، طعم، شکل میوه و مقاومت در برابر شرایط اقلیمی تولید میشود .
وی از جمله مهمترین این ارقام به گوجه سبز مراغه اشاره کرد که بومی شهرستان مراغه است و با ویژگی مقاومت بالا در برابر سرما و بیماریها و برداشت در اواخر اردیبهشت، شناخته میشود.
وی با اشاره به اینکه گوجه سبز آذرشهر از دیگر ارقام بومی استان است که میوههایی سبز روشن، قلبیشکل و طعم شیرین دارد و از مقاومت خوبی در برابر آفات برخوردار است، گفت: سایر ارقام شامل گوجه سبز سردرود، برغان و شهریار نیز در استان کشت میشوند .
نادری تأکید کرد: با توجه به ظرفیتهای فراوان این محصول در حوزه اشتغال، سلامت، اقتصاد و صادرات، توسعه تولید گوجه سبز در آذربایجان شرقی باید مورد توجه جدیتری قرار گیرد و حمایتهای لازم از بهرهبرداران آن صورت پذیرد.