مهارتآموزی پیش از فارغالتحصیلی باید در نظام آموزشی کشور نهادینه شود
- شناسه خبر: 21391
- تاریخ و زمان ارسال: 11 اسفند 1403 - 19:53
- نویسنده: bf_admin

فاطمه منصوری روز شنبه در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی، اظهار کرد: این استان دارای ظرفیت ها و ویژگی های مهمی است که موجب شده به عنوان استان پایلوت (آزمونه) در اجرای طرح های مختلف انتخاب کنیم.
وی افزود: با توجه به محدودیتهای بخش دولتی از نظر منابع و امکانات و همچنین چابکی بیشتر بخش خصوصی، اصلاح نظام آموزش فنی و حرفهای با این رویکرد در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه اکنون در هفت استان کشور کنسرسیومهای مهارت با حضور استانداری، شرکتهای فعال بخش خصوصی و سازمان آموزش فنی و حرفهای تشکیل شده است، ادامه داد: هدف از این اقدام، بهروزرسانی زیرساختها و تجهیزات مراکز آموزشی است.
منصوری از انعقاد تفاهمنامههایی در سطح کلان با وزارتخانههای مختلف خبر داد و گفت: در قالب این تفاهمنامهها که قرار است شرکتهای بزرگ ملی نیز ورود کنند، مهارتآموزی به شیوهای کاربردیتر و متناسب با نیاز بازار کار ارتقا یابد.
وی با تأکید بر ضرورت سنجش مهارت شغلی، اظهار کرد: امیدواریم سال آینده نخستین مرکز سنجش مهارت شغلی و حتی یک مرکز ملی در این حوزه را در تبریز راهاندازی کنیم و برای تحقق این اقدام، همکاری بخش خصوصی ضروری است تا بتوانیم ورودیها را بهدرستی طبقهبندی کنیم.
معاون پژوهش سازمان آموزش فنی و حرفهای با بیان اینکه یک جامعه توسعهیافته از انسان توسعهیافته آغاز شده و به آن ختم میشود، ادامه داد: تجربه در مراکز فنی و حرفهای کشور بسیار غنی است و استانداردهای ما در سطح جهانی قرار دارد اما منابع و زیرساختهای موجود برای تحول کافی نبوده و نیروی انسانی این مراکز بهتنهایی قادر به رقم زدن این تغییرات نیستند.
وی از اجرای طرح همنوا خبر داد و گفت: این طرح با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفهای و وزارت آموزش و پرورش اجرا خواهد شد و در این راستا، زیرساختهای آموزشی به اشتراک گذاشته شده و امکان تبادل اساتید فراهم میشود و همچنین رشتههای هنرستانها متنوعتر شده و متناسب با نیاز بازار کار تعریف خواهند شد.
تأکید بر تقویت مراکز فنی و حرفهای در آذربایجان شرقی
ظفر محمدی، معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز بر ضرورت تقویت مراکز فنی و حرفهای در استان تأکید کرد و گفت: بازار جذب نیروی انسانی از طریق این مراکز تأثیرگذار و یکی از نیازهای اساسی جامعه است.
وی افزود: تمام شهرستانهای استان باید به مراکز آموزش فنی و حرفهای مجهز شوند تا مهارتآموزی در سطح گستردهای در دسترس همگان قرار گیرد.
وی با اشاره به تغییرات سریع فناوری و اهمیت مهارتهای نوین اظهار کرد: امروز هوش مصنوعی، تکنولوژی و فناوریهای پیشرفته جایگاه ویژهای در صنایع دارند بنابراین، مراکز فنی و حرفهای باید بهروز شوند و نیازهای جدید بازار کار را شناسایی کنند.
محمدی با اشاره به سهم بالای بخش خصوصی در صنعت آذربایجان شرقی، اظهار کرد: ۹۵ درصد واحدهای صنعتی و تولیدی استان در اختیار بخش خصوصی است که این واحدها نیاز بالایی به تکنسینهای آموزشدیده دارند و موفقیت این بخش نیز به دلیل استفاده از نیروهای انسانی ماهر و آموزشدیده بوده است.
وی بر لزوم همکاری بیشتر میان مراکز آموزشی و بخش خصوصی تأکید کرد و گفت: برای توسعه اشتغال پایدار و تربیت نیروی متخصص، باید ارتباط مؤثری میان آموزشهای فنی و حرفهای و نیازهای واقعی بازار کار ایجاد شود.
فرهاد نظری، سرپرست جدید اداره کل آموزش فنی و حرفهای آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه آذربایجان، مهد تمدن، فرهنگ ساز و به تعبیری سر ایران بوده و نیازمند انسانهای دارای فکر و اندیشه نو است، گفت: ریشه کن کردن فقر در جامعه مستلزم توسعه مهارت و توانمندسازی نیروی انسانی است.
وی، تنظیم سند تحول دولت وفاق، تامین زیرساخت آموزش های نو، سنجش نیازهای بازار کار و ترویج مهارت های لازم را از جمله اولویت های خود برشمرد.
علی مشایخی، مدیرکل سابق آموزش فنی و حرفهای آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: رسالت این مجموعه ایجاد فرصت های برابر شغلی برای تمام جامعه است.
وی با بیان اینکه گستره خدمت رسانی این اداره کل به گروهها و اقشار مختلف مردمی میرسد، افزود: با همت بهرام سرمست استاندار آذربایجان شرقی، اعتبار ۲هزار و ۹۵۰ میلیارد ریال از محل مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت با نامه مستقیم وزیر برای توسعه زیرساخت های اموزش فنی و حرفه ای استان اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه تعداد مراکز جوارصنعت استان از ۱۷ مرکز به ۸۵ مرکز رسیده و در افق سال آینده ۱۲۰ مرکز پیش بینی شده است.
مشایخی با بیان اینکه تشکیل کنسرسیوم مهارت با رویکرد بخش خصوصی و بهره گیری از شرکتهای بزرگ استان در دستور کار قرار میگیرد، گفت: در مجموعه جدیدی که مشغول خواهم بود، ۱۰۰ فرصت سرمایه گذاری در زیرساختهای کلان فنی حرفه ای با رویکرد تقاضاجویی و تطبیق نیاز صنعت با جامعه پیش بینی شده است.
در این مراسم، فرهاد نظری به عنوان سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفهای آذربایجان شرقی معرفی و از زحمات علی مشایخی مدیرکل سابق این اداره تقدیر به عمل آمد و همچنین علی مشایخی به عنوان رییس ستاد فرصت های سرمایه گذاری سازمان فنی و حرفه ای کشور معرفی شد.
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد