فعالیت ۱۵۸ واحد صنفی لپه‌سازی در شهرستان آذرشهر
فعالیت ۱۵۸ واحد صنفی لپه‌سازی در شهرستان آذرشهر

تبریز-پایگاه خبری بامدادفردا- سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان آذرشهر با بيان اين که 158 واحد صنفي لپه سازي در آذرشهر فعاليت مي کنند، گفت: لپه آذرشهر به دليل کيفيت بالايي که دارد يکي از محبوب‌ترين محصولات در کشور محسوب مي شود.

اکبر قربانی صبح امروز در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به قدمت ۲۰۰ ساله صنف لپه‌سازی در آذرشهر افزود: در حال حاضر در واحدهای لپه سازی آذرشهر ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و هزار نفر به صورت غیرمستقیم فعالیت می‌کنند.

وی با اشاره به مواد مورد نیاز در واحدهای صنایع تبدیلی لپه سازی آذرشهر ادامه داد: برای فعالیت ۱۵۸ واحد حدود ۶۰۰ هزار تن نخود نیاز است که از این مقدار ۵۰۰ هزار تن وارداتی و ۱۰۰ هزار تن در کشور تولید می‌شود که در نهایت پس از طی فرآیندی حدود ۴۵۰ هزار تن لپه تولید می‌شود.

قربانی ارزش ریالی معاملات روزانه در این صنعت را حدود ۵۰ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: نخود مصرفی در لپه سازان این شهرستان از استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، همدان، خراسان و کردستان تامین و محصولات خارجی از کشورهای اتیوپی، هند، روسیه، تانزانیا و استرالیا وارد می شود.

وی تاکید کرد: محصول تولید شده لپه در شهرستان آذرشهر کاملا ارگانیک بوده و هیچ گونه مواد نگهدارنده شیمیایی در آن استفاده نمی‌شود پوست‌کنی و مواد زاید توسط دستگاه‌های لیزر انجام شده و با بسته‌بندی شیک به بازار عرضه می‌شود که این موضوع مزیت رقابتی این محصول را افزایش می دهد.

قربانی اضافه کرد: از مزایای لپه آذرشهر می‌توان به زودپز بودن، پیاله‌ای بودن، بی‌بو بودن، خوش رنگ بودن و خوش پخت بودن اشاره کرد.

سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان آذرشهر افزود: در سال های گذشته صادرات محصولات لپه آذرشهر به بازارچه‌های مرزی عراق، ترکیه، پاکستان و افغانستان انجام می‌شد ولی در حال حاضر صادرات انجام نمی‌شود.