تولید۳ تن زعفران در استان آذربایجان شرقی
- شناسه خبر: 24747
- تاریخ و زمان ارسال: 6 آبان 1404 - 16:00
- نویسنده: bf_admin
تبریز- پایگاه خبری بامدادفردا- مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی از تولید۳ تن زعفران در استان آذربایجان شرقی در سال جاری خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری بامدادفردا، مسعود جعفرنژاد در حاشیه بازدید از مزارع کشت زعفران در شهر بناب جدید شهرستان مرند در گفتگو با خبرنگاران افزود: سطح زیر کشت زعفران در این استان در سال جاری به بیش از ۴۴۸ هکتار افزایش یافته و پیش بینی می شود که تولید آن با توجه به خشکسالی های اخیر حدود ۳ تن باشد.
وی با بیان اینکه متوسط عملکرد محصول زعفران در واحد سطح در استان ۷ کیلوگرم در هکتار است ادامه داد: شهرستانهای مرند، میانه، اهر و آذرشهر بیشترین سطح زیر کشت زعفران را دارند شهرستان مرند با ۲۶۳ هکتار سطح زیرکشت و تولید یک هزار و ۹۰۰ کیلوگرم زعفران، رتبه اول را در استان به خود اختصاص داده است .
وی همچنین به قیمتهای کنونی زعفران اشاره کرد و گفت: قیمت گل تر زعفران بین ۱.۸۰۰ میلیون تا ۲.۲۰۰ میلیون تومان و قیمت عمده هر کیلو زعفران خشک نیز ۱۷۰ تا ۲۲۰ میلیون تومان تخمین زده می شود.
جعفرنژاد در ادامه به وضعیت زعفران در کشور اشاره کرد و گفت: سطح زیر کشت زعفران در کل کشور به ۱۲۷ هزار هکتار می رسد و استان آذربایجان شرقی با ۰.۳ درصد از سطح زیر کشت کل کشور، رتبه دوازدهم را در این زمینه دارد.
وی در پایان افزود: پیازهای مورد نیاز برای توسعه زعفران در استان، از استانهای خراسان و شهر بناب مرند تأمین می شود و میزان مصرف پیازچه زعفران نیز ۷ تا ۱۰ تن در هکتار است و قیمت یک کیلو پیازچه زعفران امسال بطور متوسط ۱۲۰هزار تومان شد که هزینه تامین پیازچه زعفران در هر هکتار به طور متوسط به ۸۴۰ میلیون تومان رسید که نیاز به حمایت از تولید کنندگان می باشد. همچنین نیاز آبی زعفران حدود ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در هکتار است که آبیاری آن معمولاً در فصل پاییز و زمستان انجام می شود، زمانی که سایر محصولات باغی و زراعی نیاز به آبیاری ندارند.
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد