استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر برای کاهش آلایندگی در کلانشهرها ضروری است
استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر برای کاهش آلایندگی در کلانشهرها ضروری است

تبریز- پایگاه خبری بامدادفردا- مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: با توجه به ناگزیر بودن مازوت سوزی در برخی شهرهای کشور، نیازمند تسهیل استحصال انرژی‌های تجدیدپذیر به خصوص در کلانشهرها هستیم.

به گزارش پایگاه خبری بامدادفردا، محمدحسین حسن زاده دوشنبه شب در نشست بررسی چالش‌ها و راهکارهای آلودگی هوای تبریز، اظهار کرد: شهر پاریس، زمانی از آلوده ترین شهرهای جهان به شمار می‌رفت ولی با برنامه‌هایی که داشته، سطح ذرات آلوده را ۵۰ درصد و مرگ و میرهای مرتبط با آلودگی هوا را به یک سوم کاهش داده است.

وی با بیان این‌که آلودگی هوا در دنیا، یک معضل اساسی است و خسارت بالایی‌ را متحمل کشورها می‌کند، گفت: همه ما خواهان استفاده هرچه بیشتر از دوچرخه و تسهیل مسیرهای پیاده روی و دوچرخه سواری در تبریز به جای وسایل نقلیه دودی هستیم.

وی خاطرنشان کرد: ریسک سرمایه گذاری در شهرهایی با آلودگی هوای فراتر از ۱۰۰ افزایش قابل توجهی دارد و این مقوله در رونق گردشگری مشکلاتی را ایجاد می‌کند.

حسن زاده با اشاره به ساختار و جانمایی اماکن مختلف در تبریز، افزود: تجمع ترددها در یک منطقه خاص مثلا با کاربری درمانی از جمله چالش‌های تشدید وضعیت آلودگی در تبریز است.

لیلا خازینی، استاد دانشگاه تبریز نیز به تاثیر عوامل محرک و ثابت در آلودگی هوای تبریز اشاره کرد و گفت: مازوت سوزی نیروگاه تبریز یک منبع مهم در آلودگی هوای شهر تبریز است ولی این نیروگاه در فاصله با شهر قرار گرفته درحالی که خودروهای عمومی دودزا با تعداد بالا به عنوان یک عامل مهم دیگر، در بطن جامعه و فاصله بسیار کم با مردم درحال تولید آلایندگی هستند.

وی به وضعیت ذرات آلاینده ایجاد شده در تبریز اشاره کرد و افزود: تبریز متاسفانه یکی از شهرهای تولیدکننده گاز آلاینده گوگرد است که وضعیت آلایندگی را تشدید می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: امروز توسعه ناوگان حمل و نقل شهری در تبریز از نان شب واجب‌تر است.

خازینی با اشاره به انتخاب تبریز به عنوان پایتخت محیط زیست کشورهای اسلامی ۲۰۲۵ گفت: باید از این فرصت برای آگاهی بخشی و همراه سازی عمومی برای بهبود وضعیت هوای شهر استفاده کرد.

غلامحسین مهدی پور، پژوهشگر حوزه انرژی نیز گفت: در گذشته آب و هوای تبریز دارای ساختار و فضایی خاص بود و فضاهای نامرغوب به سکونت اختصاص یافته و بهترین فضاها در اختیار اراضی کشاورزی قرار داشت.

وی افزود: قبلا در هرمحله یک باغ وجود داشت که به خودبسندگی شهر کمک می‌کرد اما امروز عکس این موضوع اتفاق افتاده و اراضی کشاورزی باسمنج را به منطقه مسکونی فاز دوم خاوران تبدیل کرده‌ایم.

وی ادامه داد: امروز تمامی ظرفیت‌های زیست محیطی شهری از بین رفته است و نیازمند بررسی و اقدام عملی در بهبود وضعیت شهر هستیم.