تبریز- پایگاه خبری بامدادفردا- اختتامیه همایش ملی فیزیک ۴۵ با حضور رئیس دانشگاه تبریز، جمعی از فیزیکدان تاثیر گذار، مسئولین پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره شناسی دانشگاه و با تجلیل از برگزیدگان و پیشکسوتان حوزه فیزیک برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری بامدادفردا، دکتر صفر نصرالهزاده، رئیس دانشگاه تبریز در آیین اختتامیه این همایش ضمن تشکر از دست اندرکاران برگزاری این همایش گفت: ما امروز افتخار می کنیم، میزبان شما در مشهد الشهدای دانشگاه های کشور هستیم و در حال حاضر دانشگاه تبریز، از افتخارات جمهوری اسلامی و یکی از دانشگاه های تاثیرگذار و برتر در شمالغرب کشور، ایران، منطقه و جهان است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه دانشگاه تبریز، اخیرا برای نخستین بار در رتبه بندی جهانی کیو-اس قرار گرفته است، خاطر نشان کرد: بر اساس این رتبه بندی این دانشگاه رتبه ۵۵۲ دنیا را کسب نمود و پس از دانشگاه تهران، عنوان دومین دانشگاه جامع کشور را بدست آورده است.
به گفته وی، دانشگاه تبریز همچنین بر اساس آخرین ارزیابیها و گزارشهای دیگر نظامهای رتبه بندی جهانی، شانگهای، تایمز و موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام(ISC)، در بسیاری از شاخص ها و در رشته های مو ضوعی رشد بی نظیری داشته است.
رئیس دانشگاه تبریز، جذب و اشتغال به تحصیل بیش از سه هزار دانشجوی غیر ایرانی را از دیگر توانمندیها و افتخارات این دانشگاه بیان کرد و اضافه کرد: توسعه دیپلماسی علمی، توسعه ارتباط با صنعت و جامعه با توجه به نیاز جامعه و حرکت در مسیر مرجعیت علمی و مرزهای دانش از راهبردهای کلان دانشگاه تبریز است.
علم فیزیک به نوعی در تمامی حوزه های زندگی بشری ورود پیدا کرده است
وی افزود: پیشکسوتان، اساتید، محققان و دانشجویان دانشکده فیزیک و پژوهشکده فیزبک کاربردی و ستاره شناسی هم نقش مهمی در توسعه دیپلماسی علمی و رشد این دانشگاه داشته است.
دکتر نصراله زاده در بخش دیگر سخنان خود، با تاکید بر اینکه کشورمان به برکت انقلاب و بعد از انقلاب در تولید علم و فناوری و حضور و ظهور دانشمندان ایرانی در عرصه های جهانی رشد قابل توجه و چشمگیری داشته است، خاطر نشان کرد: در اوایل انقلاب، ایران جایگاهی در تولید علم در منطقه و جهان نداشت، ولی در حال حاضر ایران رتبه اول تولید علم در منطقه و رتبه ۱۶ تولید علم در جهان را داراست.
وی، در ادامه با اشاره به نقش و جایگاه علم فیزیک در زندگی جوامع بشری گفت: علم فیزیک به نوعی در تمامی حوزه های زندگی بشری ورود پیدا کرده و به همین خاطر سریع رشد و توسعه یافته است.
وی افزود: علم فیزبک و متافیزیک باهم در ارتباط هستند و از این رو رشد و پیشرفت این علوم ما را به خدا نزدیکتر کرده است.
به گفته وی، با برگزاری این گونه همایش ها و انتقال دانش و تجربه هم می توان گام های موثری در پیشرفت و توسعه این علم برداشت.
بررسی روند رشد و توسعه علم فیزیک طی ۴۵ سال
دکتر اصغر عسگری، دبیر کمیته علمی این همایش هم با اشاره به روند برگزاری این همایش گفت: قرار بود این همایش سوم خردادماه برگزار بشود که به خاطر حادثه سقوط هلی کوپتر شهدای خدمت، امروز دهم آبان ماه برگزار می شود.
وی، در ادامه بررسی دستاوردها و چالش های علمی، آموزشی و پژوهشی ۴۵ سال اخیر را از جمله اهداف برگزاری این همایش بیان کرد و یادآور شد: ما در این همایش می خواهیم بررسی کنیم که در ۴۵ سال گذشته در توسعه و رشد این علم کجا بودیم و الان به کجا رسیدیم.
دکتر عسگری اظهار داشت: انتخاب کمیته علمی همایش، سخنرانان و برگزیدگان اساتید تاثیرگذار هم بر عهده اساتید کمیته علمی شمالغرب چهار استان، آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی، اردبیل و زنجان بوده است.
به گفته وی، در این همایش از دو نفر اساتید تاثیرگذار استان آذربایجانشرقی، یک نفر از اساتید استانهای آذربایجانغربی، اردبیل و زنجان و یک نفر استاد جوان تاثیرگذار و ۱۸ نفر از اساتید پیشکسوت تجلیل بعمل می آید.
تجلیل از اساتید فیزیک
این همایش با تجلیل از ۱۸ نفر از اساتید پیشکسوت (مهندس محمد علی الفت، دکتر منوچهر کلافی، دکتر حسن بیدادی، دکتر ستار انوریان، دکتر صمد سحانیان، دکتر بهروز صالح پور، دکتر علی عجب شیریزاده، دکتر سیروس فضلیان، دکتر محمود مصلحی فرد، دکتر نوشین برادران، مهندس حسن بونیک، دکتر پرویز حوایی، دکتر رضا صفری، دکتر حسن عقل آرا، دکتر ناصر فولادی، دکتر داوود محمدزاده جسور، دکتر عبدالرحمن نامدار و دکتر لعیا شاهرسایی ) و ۶ تن از برگزیدگان (دکتر حبیب تجلی و دکتر محمد علی جعفری زاده فیزیکدان های تاثیر گزار استان آذربایجان شرقی، محمد تقی احمدی، فیزیکدان تاثیر گذار استان آذربایجان غربی، صدیف احدپور، فیزیکدان تاثیر گذار استان اردبیل، دکتر یوسف ثبوتی،فیزیکدان تاثیر گذار استان زنجان و دکتر باقر اصلی بیکی، فیزیکدان جوان استان آذربایجان شرقی) به کار خود پایان داد.